25-06-201917:16

Павло Петренко: Через несплату аліментів у чоловіка конфіскували яхту

За великі борги по аліментах у боржників продовжують арештовувати майно. Так, державні виконавці міста Києва наклали арешт на яхту за несплату її власником аліментів власній дитині. Чоловік заборгував своєму синові 123 475 грн аліментів. Також стягненню підлягав штраф на користь стягувача у розмірі 50% від суми боргу, тобто більше 60 тисяч грн. Загальний розмір заборгованості становив майже 184 тисяч грн. Щоб вплинути на безвiдповiдального батька, державні виконавці Святошинського районного відділу державної виконавчої служби у місті Київ ГТУЮ у місті Києві описали майно, яке знаходиться у його власності - самохідну вітрильну яхту 2015 року побудови. Найближчим часом яхту передадуть на реалізацію, а виручені з аукцiону кошти спрямують на лiквiдацiю боргів.

Нагадуємо, Міністерством юстиції було реалізовано 2 пакети законів #ЧужихДітейНеБуває.

З початку дії законів #ЧужихДітейНеБуває, тобто з 6 лютого 2018 року, стягнуто 7,3 млрд грн аліментів на користь 925 тисяч дітей.  Загалом з початку року державні виконавці стягнули майже 2,8 млрд грн на користь дітей, з них 873,6 млн грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню встановлених законодавством обмежень.

«Ініціатива #ЧужихДітейНеБуває - це пакет законів, які ми провели через парламент і які посилюють відповідальність тих батьків, які забули про своїх дітей. Знаково, що сьогодні в місті Києві ми поновили справедливість по відношенню до одного із українських дітей – хлопчика, чий батько забув про нього. Борг чоловіка по аліментах склав майже 190 тисяч гривень. Хочу подякувати всій команді Міністерства юстиції, яка сьогодні арештувала яхту цього боржника. Вона буде передана на реалізацію, а кошти, отримані від реалізації, будуть направлені на погашення боргу», - зазначив Міністр юстиції України Павло Петренко.

Він наголосив, що захист прав дітей є пріоритетом Міністерства юстиції та Уряду Володимира Гройсмана.

«Ми будемо продовжувати роботу по стягненню боргів та наполягатимемо, щоб український парламент нового скликання підтримав пакет законів про посилення відповідальності за порушення прав дитини, аби кожна особа, яка забула про свою дитину, згадала про неї, погасила всі борги і в подальшому була відповідальною», - підкреслив Міністр юстиції.

 

Відео за посиланням: https://minjust.gov.ua/watch/ministr-yustitsii-pavlo-petrenko-pro-realizatsiyu-initsiativi-chujihditeynebuvae