20-05-202220:37

Позов про заборону політичної партії «ОПЗЖ» зареєстровано у суді

У провадженні Восьмого апеляційного адміністративного суду перебуває справа № П/857/8/22 за позовом Міністерства юстиції до політичної партії «Опозиційна платформа – за життя» про заборону діяльності партії. Ухвалою Восьмого апеляційного адмінсуду від 20.05.2022 у вказаній справі задоволено заяву Мін’юсту про забезпечення позову.

Заборонено Національному агентству з питань запобігання корупції здійснення перерахування бюджетних коштів політичній партії «Опозиційна платформа – За життя» (вул. Велика Васильківська, 23Б, м. Київ, ідентифікаційний код юридичної особи: 21709375) на виконання її статутної діяльності – до набрання рішенням у справі законної сили.

Довідково:

Відповідно до частини п’ятої статті 2893 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) оголошення про відкриття провадження в адміністративній справі, зазначеній у частині першій цієї статті, або апеляційного провадження у ній та призначення судового засідання, постановлення судом першої інстанції ухвали, яка підлягає апеляційному оскарженню, чи про завершення розгляду справи шляхом ухвалення рішення суду разом із копією відповідного судового рішення чи судової повістки оприлюднюється на офіційних вебсайтах Міністерства юстиції України і Верховної Ради України

Через 3 дні з дня оприлюднення такого оголошення вважається, що учасники справи і всі заінтересовані особи належним чином повідомлені про зміст оприлюдненого судового рішення.

Текст Ухвали