23-07-201810:04

«Знай своє право на землю»: Мін’юст підготував відеоролик про присвоєння земельній ділянці кадастрового номеру

Міністерство юстиції України разом з Онлайн-будинком юстиції за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» презентувало черговий відеоролик із серії інформаційно-навчальних роликів «Знай своє право на землю». Цього разу відео присвячується порядку присвоєння земельній ділянці кадастрового номеру.

Згідно з вимогами законодавства кадастровий номер земельної ділянки визнається одним з найважливіших умов договору. Присвоєння кадастрового номеру є важливою частиною оформлення права власності людини на землю. Без цієї процедури на сьогодні власник земельної ділянки не зможе її продати, подарувати або відчужити в інший спосіб.

Кадастровий номер – це унікальний на території України код, який присвоюється кожній земельній ділянці з метою її ідентифікації і залишається незмінним протягом усього часу існування земельної ділянки як єдиного цілого. Кадастрові номери присвоюються земельним ділянкам усіх форм власності. При переході прав на земельну ділянку від одного власника до іншого кадастровий номер земельної ділянки залишається без змін.

У відеоролику Мін’юст разом з Онлайн-будинком юстиції допомагає знайти відповідь на питання:

  • Який кадастровий номер земельної ділянки, на якій знаходиться предмет угоди?
  • Як здійснити державну реєстрацію земельної ділянки в державному земельному кадастрі?
  • Як отримати витяг з державного земельного кадастру (витяг з ДЗК)?

Також в інформаційно-навчальному ролику кваліфіковані фахівці повідомлять, які кроки потрібно здійснити для присвоєння ділянці кадастрового номеру. Зокрема, переглянувши відеоролик, глядачі дізнаються про особливості розробки і погодження документації із землеустрою та державної реєстрації земельної ділянки.

Звертаємо увагу: на Публічній кадастровій карті (http://map.land.gov.ua/kadastrova-karta) реалізовано електронний сервіс замовлення витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку. Для замовлення витягу з Державного земельного кадастру необхідно знайти на цьому сервісі необхідну земельну ділянку за кадастровим номером та натиснути «Замовити Витяг про земельну ділянку».

Детальніше у відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=qWF9gmnqa20&index=7&list=PLEePtGdrpklqydzsfk4nDTTbOoVh-kFqp