14-07-201515:32

Проводиться збір інформації та документів про порушення РФ прав юридичних осіб в АРК, а також на територіях, які були чи є підконтрольними терористичним угрупуванням ДНР та ЛНР

Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини  здійснюється підготовка чергової міждержавної заяви проти Російської Федерації до Європейського суду з прав людини, яка буде подана відповідно до статті 33 «Міждержавні заяви» Конвенції захист прав людини і основоположних свобод.

Для отримання додаткової інформації Урядовим уповноваженим у справах Європейського суду з прав людини проводиться збір інформації та документів, які свідчать про порушення Російською Федерацією, права юридичних осіб на вільні об’єднання, гарантованого статтею 11 Конвенції на окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, а також на територіях, які були чи є підконтрольними терористичним угрупуванням ДНР та ЛНР, а також інформації і документів, які підтверджують порушення Російською Федерацію на окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя прав юридичних осіб на мирне володіння майном, гарантованих статтею 1 Першого протоколу до Конвенції. Таку інформацію просимо надавати шляхом заповнення анкети, яка додається, з обов’язковим посиланням на додані підтверджуючі документи.

Надана інформація та додані до неї документи будуть включені до міждержавної заяви виключно як приклад порушення прав юридичних осіб на згаданій території, що не гарантує відшкодування шкоди, понесеної внаслідок порушення таких прав.

При цьому повідомляємо, що відповідно до статті 34 Конвенції особа, неурядова організація або група осіб має право звернутися до Європейського суду щодо фактів порушення прав, гарантованих Конвенцією.

З формуляром заяви до Європейського суду та порядком його заповнення можна ознайомитись на офіційному сайті Міністерства юстиції України (http://www.minjust.gov.ua/162) або на сайті Європейського суду (http://www.echr.coe.int/Pages/home.aspx?p=applicants/ukr&c).

Крім того, на сайті Міністерства юстиції України у рубриці «Європейський суд з прав людини» розміщені додаткові рекомендації щодо звернення до Європейського суду у зв’язку з порушенням прав осіб на окупованій території АР Крим та у Донецькій та Луганській областях України, де міститься детальна інформація та практика Європейського суду щодо найбільш поширених порушень прав фізичних та юридичних осіб Російською Федерацією на вказаних територіях.

 

Додатки:             

{document=46145}

{document=46146}