2 листопада 2017 року

Розвиток системи пробації в Україні: перші досягнуті результати

2 листопада 2017 року у Києві за ініціативи Департаменту пробації, Проектного офісу з питань пробації Міністерства юстиції України та норвезького проекту NORLAU, відбудеться перша Національна конференція «Розвиток системи пробації в Україні».

Однією з основних причин впровадження пробації в Україні стала необхідність побудови сучасної європейської кримінальної юстиції, яка шляхом ефективної реабілітації та ресоціалізації правопорушників забезпечить баланс між потребами суспільної безпеки та протидії злочинності, запобіганню скоєнню повторних злочинів.  Прийнятий у 2015 році Закон України «Про пробацію» поклав вектор створення сучасної пробації. Однак, повноцінно свою роботу пробація розпочала лише з січня 2017 року.

На конференції будуть презентовані перші результати впровадження пробації в Україні, яких вдалось досягти за 10 місяців 2017 року та визначені наступні кроки подальшого розвитку пробації в Україні. Частиною конференції стане презентація норвезького проекту NORLAU (the Norwegian Rule of Law Advisors to Ukraine/Норвезька місія радників з питань верховенства права в Україні), який розпочинає свою роботу в Україні та буде реалізовуватись протягом наступних трьох років.

У роботі Національної конференції візьмуть участь:

Уле Хорпестад, Посол Норвегії в Україні

Марін Воллан, Генеральний Директор Директорату Норвезької виправної служби

Наталія Севостьянова, Перший заступник Міністра юстиції України

Денис Чернишов, Заступник Міністра юстиції України

 

Запрошуємо представників ЗМІ відвідати захід. Попередня акредитація обов’язкова.

Початок роботи Національної конференції: 9.00, 2.11.2017 (четвер)

 

готель Radisson Blu за адресою: вул. Ярославів Вал, 22, м. Київ.

Тамара Мальована, +38 067 803 37 57