20-05-200300:00

21 травня в рамках Конгресу місцевих і регіональних влад Європи буде проведено День України

21 травня 2003 року в рамках 10-ї сесії Конгресу місцевих і регіональних влад Європи (КМРВЄ) буде проведено День України. Для участі в пленарному засіданні Конгресу, яке відбудеться 20-22 травня в Страсбурзі, запрошена українська делегація у складі Міністра юстиції України Олександра Лавриновича та заступника Глави Адмінстрації Президента України Олексія Іщенко. 21 травня, в рамках проведення Дня України, буде заслухано доповідь Олександра Лавриновича "Стан місцевої і регіональної демократії в Україні" про виконання державою Резолюції 123 та Рекомендацій 102 КМРВЄ, ухвалених Конгресом в 2001 році, і що містять критичну оцінку стану місцевої і регіональної демократії в Україні.

В рамках Дня України планується також відкриття виставки "Україна очима регіонів". Плануються виступи дитячих творчих колективів України, зокрема, у палаці "Жозефіни" під час прийому від імені Мерії міста Страсбург на честь членів Конгресу.

Довідка. Під час вступу до Ради Європи у 1995 році Україна взяла на себе ряд зобов?язань (Висновок Парламентської асамблеї Ради Європи №190), у тому числі щодо розбудови системи місцвого самоврядування. Моніторинг дотримання положень Європейської хартії місцевого самоврядування здійснює Конгрес місцевих і регіональних влад Європи.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua