29-11-200200:00

До 1 лютого 2003 Міністерство юстиції подасть на розгляд Кабінету Міністрів проект Цивільного процесуального кодексу України

Доопрацювати та подати до 1 лютого 2003 року на розгляд Кабінету Міністрів проект Цивільного процесуального кодексу України постановила Колегія Міністерства юстиції України, яка відбулася 29 листопада 2002 року. На колегії було розглянуто законодавче забезпечення судово-правової реформи.

Як повідомила директор Департаменту законодавства про правосуддя, кримінального і процесуального права та про адміністративну відповідальність Інна Ємельянова, протягом 2001 -2002 року робочою групою Кабінету Міністрів України, керівником якої є Міністр юстиції України Олександр Лавринович і до складу якої увійшли працівники профільного Департаменту Мін\'юсту, було розроблено проект нового Цивільного процесуального кодексу України. Остаточна редакція проекту Кодексу пройшла експертизу Ради Європи. Проект нової редакції Цивільного процесуального кодексу України визнано таким, який розроблено відповідно до вимог Конституції України та міжнародних норм.

Інна Ємельянова повідала, що на даний час Міністерство юстиції України разом з Верховним Судом України проводить остаточне узгодження проекту Цивільного процесуального кодексу України з урахуванням висновків, підготовлених експертами Ради Європи, а також з урахуванням нового Закону України "Про судоустрій України" та ряду інших Законів, прийнятих за час розробки Кодексу, зокрема, Закону України "Про політичні партії в Україні" та Закону України "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз".

За словами Інни Ємельянової, найближчим часом, після доопрацювання, проект Кодексу буде подано до Кабінету Міністрів України, з подальшим внесенням на розгляд Верховної Ради України.

У ході Колегії Мін\'юсту було також зазначено, що на законодавче забезпечення судово-правової реформи Міністерством юстиції у 2002 році розроблено 21 проект нормативно-правових актів - 1 Кодекс, 14 Законів України, 2 Укази Президента, 4 постанови Кабінету Міністрів України.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua