18-09-200300:00

РАГСи Львова, Севастополя та Тячева переживають весільний бум

Відділи реєстрації актів громадянського стану у Львові, Севастополі та Тячеві переживають весільний бум.

Якщо минулого року у Львові станом на серпень кількість молодят переходила межу двох тисяч, то вже цьогоріч зареєстровано більше трьох тисяч. За словами начальника міського відділу РАГСу обласного управління юстиції Ігора Салюка така різка зміна повязана швидше за все з тим, що наступний рік буде високосним.

При цьому вікова категорія львівян, що бажають взяти шлюб, не змінилась. Переважно одружуються особи віком від 18 до 24 років. Хоча є винятки - у серпні взяло шлюб дві пари віком 16 та 15,5 років. Не змінилися уподобання львівян й щодо іноземців-наречених. Серед інтернаціональних пар першість утримують Росія - 13 пар, США - 9 та Польща - 8.

За даними Севастопольського міського управління юстиції, в серпні в місті-герої було зареєстровано 521 шлюб, що в 2,5 разу перевищує середньомісячний показник і в п'ять разів перевершує рівень "шлюбування" в травні. "Весільний бум" триває і в першій половині вересня. У зв'язку з масовими весіллями місцевим відділам РАГСу доводиться працювати з подвійним навантаженням.

Крім того, в Севастополі на порядок збільшилася кількість шлюбів з іноземними громадянами, першість серед яких, як і у Львові, тримають шлюби з росіянами.

Збільшення кількості шлюбів в місті працівники севастопольської системи РАГС прямо пов'язують з нормалізацією соціально-економічної обстановки і розраховують, що ця тенденція добре позначиться на поліпшенні демографічної ситуації.

В Закарпатській області за останні півроку зареєстровано рекордну кількість весіль - близько чотирьох тисяч. Як повідомив обласний РАГС цьогоріч найбільше закарпатських молодят одружилось у Тячеві - 780 пар. Друге місце за кількістю шлюбів посідає Хуст - 445, третє місце - 325 пар - за Іршавою. Це значно більше, ніж одружилося в Мукачево та в обласному центрі Ужгороді.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua