20-03-200300:00

Рівненське управління юстиції налагоджує співпрацю з податковими органами

Стан виконання органами державної виконавчої служби судових рішень щодо стягнення коштів в доход держави, винесених на користь податкових органів по справах про адміністративні правопорушення, був розглянутий на спільній нараді Рівненського обласного управління юстиції з органами прокуратури та Державної податкової адміністрації. В нараді, яка відбулась 20 березня 2003 року в м. Рівне, взяли участь голова Державної податкової адміністрації Рівненщини С.Джигалов, начальник обласного управління юстиції Л. Цермолонська, керівники підрозділів Рівненської ДПА, які спеціалізуються, зокрема, в галузі примусового стягнення податкової заборгованості, а також працівники відділів державної виконавчої служби.

У ході наради було зазначено, що для забезпечення реального виконання судових рішень, винесених на користь податкових органів, необхідно виробити єдиний порядок роботи, який би дозволив тісно співпрацювати органам ДВС та ДПА. Зокрема, йшлося про доцільність залучення податкових інспекторів для виконання такої категорії справ, з метою перевірки майнового стану боржника. Була висловлена пропозиція про обов\'язковість звернення державної податковій інспекції із запитом до органів державної виконавчої служби щодо наявності за особою, яка має намір відкрити у банку новий рахунок, заборгованості, яка підлягає стягненню.

На нараді було відзначено, що на березень 2003 року відсоток виконання судових рішень на Рівненщині складає 50,3 %. Всього за весь час існування державної виконавчої служби до 19 відділів ДВС області надійшло 2439 виконавчих документів про стягнення 181774 грн. За вказаний період виконано 1228 виконавчих документів та стягнуто 130788 грн. по даній категорії виконавчих документів. Станом на 18.03.2003 року на виконанні перебувають 1211 виконавчих документів та стягненню підлягає сума в 94686 грн.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: press@minjust.gov.ua