01-09-202109:16

Анатолій Хромов з робочим візитом відвідав Полтавщину

31 серпня 2021 року Голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов під час робочого візиту на Полтавщину зустрівся із Головою Полтавської обласної державної адміністрації Олегом Синєгубовим, заступником голови Євгеном Грековим та Головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким.

У рамках робочого візиту Анатолій Хромов поспілкувався із колективом державного архіву та оглянув приміщення для зберігання архівних документів.

У ході зустрічі учасники розглянули питання розвитку архівної справи та організації роботи архівів Полтавщини в умовах змін адміністративно-територіального поділу та реалізації реформи децентралізації влади, а також обговорили питання щодо цифровізації основних напрямків роботи архівів та забезпечення доступу до документів Національного архівного фонду, що зберігаються у Державному архіві Полтавської області.

Разом з тим Анатолій Хромов зосередив увагу на належних умовах та темпах роботи з оцифрування документів генеалогічного  характеру за договором архіву з корпорацією FamilySearch International (США).

Під час робочого візиту Анатолій Хромов зустрівся із журналістами Полтавського телебачення „PTV“ (POLTAVA PUBLIC TELEVISION) та надав відповіді на актуальні питання щодо реформування архівної галузі.