11-10-202116:20

В день святкування професійного свята юристів, у самому серці столиці свої двері відкрило вже 6 бюро правової допомоги

Відсьогодні у Подільському районі столиці працюватиме Правобережне київське бюро правової допомоги №6 за адресою: вул. Ярославська, 11-В. Жителі та гості історичного центру міста зможуть вчасно  та якісно отримувати відповіді на свої правові запитання у пішій доступності від станції метрополітену «Контрактова площа».

Історично склалося так, що на Подолі зосереджена найбільша кількість споруд, які є перлинами архітектурно-культурної та історичної спадщини, а нині ще й точка доступу до безоплатної правової допомоги, яка забезпечить підвищення правової обізнаності не лише проживаючих у районі жителів, а їх понад 200 тисяч, а ще й сусідніх районів, оскільки Подільський район м. Києва межує на сході з Оболонським та Дніпровським районами, на заході – зі Святошинським та Шевченківським, на півночі – з Оболонським та на півдні – з Печерським.

Рівний доступ до правосуддя є основним баченням системи БПД, саме задля цього в 2021 році нами спільно з місцевими центрами забезпечено відкриття 4-х із 6-ти Київських бюро правової допомоги, які якісно та вчасно надають правову допомогу всім, хто цього потребує,— розповідає директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у місті Києві Михайло Харін.

Серед здобутків бюро правової допомоги столиці є не лише якісні консультації, яких за час існування було надано понад 5 тисяч, а і реально врятовані долі людей, для багатьох з яких система БПД була останнім шансом на порятунок, а це і внутрішньо переміщені особи, учасники бойових дій, власники земельних ділянок та саме головне – діти.

«Допомога людям - головне завдання для юристів системи БПД. Саме тому, доволі символічно, що новостворене бюро правової допомоги приймає своїх перших клієнтів у професійне свято всіх юристів. Надаючи правову допомогу, тим, хто цього потребує, спеціалісти мають пам'ятати, що клієнти наших центрів і бюро ототожнюють юриста, який допомагає вирішити його правове питання з усією системою БПД. Отож, юристи, які працюють безпосередньо з клієнтами - це обличчя всієї системи безоплатної правової допомоги про що завжди потрібно пам'ятати,- зазначила заступник начальника управління координації системи надання безоплатної правової допомоги Координаційного центру Світлана Чернецька

*Довідково : За правовими консультаціями та роз’ясненнями до нового бюро можна звернутися з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00 год без перерви за адресою : вул. Ярославська, 11-В.