17-08-201814:00

12-й «OPEN SPACE» запрацював у Краматорську Донецької області

Заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова разом із начальником управління ДРАЦС Мін’юсту Іриною Дубиківською, Начальником ГТУЮ у місті Києві Станіславом Куценко та в.о. начальника - першим заступником начальника ГТУЮ у Донецькій області Оленою Павловою відкрили у Краматорську центр з надання послуг у сфері ДРАЦС, який працюватиме у форматі «Open Space». Це вже 12-й такий офіс в Україні.

«Мін’юст відкриває такі офіси в усіх регіонах України. Але вчорашнє відкриття «Open Space» у Сєвєродонецьку і сьогодні в Краматорську у наших областях на лінії розмежування - це особлива для мене подія. По-перше, ці офіси обслуговуватимуть не тільки громадян, які проживають на підконтрольних територіях, але і тих, які приїздять сюди за українськими документами з непідконтрольних. А по-друге, це свідчення того, що держава не забуває про своїх громадян, на якій частині території нашої країни вони б не жили», -  зазначила Олена Сукманова.

За її словами, в цьому офісі громадяни зможуть швидко і без черг отримати всі послуги, які надають відділи ДРАЦС, у тому числі й апостиль. Це, зокрема, отримання свідоцтва про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтва про зміну імені, повторні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану.

Також в «Open Space» Краматорська є можливість оплатити всіх послуги будь-якою банківською карткою за допомогою терміналу. Відвідувач вже не повинен нікуди бігати в пошуках банку, щоб оплатити квитанцію. 

В.о. начальника - перший заступник начальника ГТУЮ у Донецькій області Олена Павлова зазначила, що офіс у Краматорську вже кілька днів працював у тестовому режимі і в середньому на день обслуговував 100 людей.

У свою чергу ідейний натхненник відкритих офісів, Начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко наголосив, що наразі у київському центрі «Open Space» 95% громадян, котрі звертаються до ДРАЦСу користуються даним сервісом. Він висловив сподівання, що ці офіси користуватимуться популярністю в усіх регіонах.