09-06-202017:59

162,2 млн грн аліментів стягнули державні виконавці Мін’юсту упродовж минулого тижня

Найбільшу суму заборгованості зі сплати аліментів – 525 065 грн – погашено у Дарницькому районному відділі державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Борг, який утворився в період з 1 вересня 2018 року до 1 червня 2020 року, сплачено в повному обсязі.   

179 280 грн заборгованості зі сплати аліментів було стягнуто в Сорокинському міськрайонному відділі державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) після  застосування до боржника тимчасових обмежень: позбавлення права керувати транспортним засобом, права виїзду за кордон, права володіння вогнепальною зброєю та полювання. До відділу державної виконавчої служби також надійшли документи про сплату штрафу у розмірі 38 412 грн та виконавчого збору – 17 928 грн.

У Нікопольському міськрайонному відділі державної виконавчої служби Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції
(м. Дніпро) завершено провадження про стягнення аліментів після передачі дитині права власності на об’єкт нерухомості.

Між батьками дитини складено договір про припинення права на аліменти на дитину у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно дитиною. Батьком передано у власність дитини двокімнатну квартиру, ринкова вартість якої на момент укладення договору становила 135 284 грн.

З початку року державними виконавцями Міністерства юстиції стягнуто аліментів на суму 2,2 млрд грн. З них 527,2 млн грн стягнуто державними виконавцями завдяки застосуванню встановлених Законом обмежень.