27-02-200700:00

Алжир вважає пріоритетним розширення у стосунках з Україною двосторонньої договірної бази у правовій сфері

Україна та Алжирська Народно-Демократична Республіка планують розширити двосторонні відносини у правовій сфері. Зокрема, укласти двосторонні міжнародні договори про взаємну правову допомогу у кримінальних справах, про взаємну правову допомогу у цивільних та комерційних справах, а також про екстрадицію.

Про це йшлося у ході зустрічі Міністра юстиції України Олександра Лавриновича з Надзвичайним і Повноважним Послом Алжирської Народної Демократичної Республіки в Україні Мокадемом Бафдалем, яка відбулася 27 лютого в Міністерстві юстиції України.

Під час зустрічі було наголошено, що Алжир є важливим партнером України, зокрема в енергетичній сфері. Проте рівень розвитку договірної бази у правовій сфері не відповідає рівню співробітництва між Україною та Алжиром у торговельно-економічній сфері.

„Двостороння співпраця вимагає правових рамок, без цього неможливо розвивати стосунки”, - наголосив у ході зустрічі Мокадем Бафдаль.

У ході обговорення з українським Міністром юстиції перспектив підписання правових договорів між Україною та Алжиром, Мокадем Бафдаль назвав цей напрямок пріоритетним на 2007 рік у стосунках між двома країнами.

Міністр юстиції Олександр Лавринович поінформував алжирського посла, що на розгляд українській стороні надіслано тексти трьох проектів договорів між Алжирською Народно-Демократичною Республікою та Україною. Зазначені проекти, за словами українського Міністра, заплановано до розгляду Експертною групою з підготовки проектів міжнародних договорів України про правові відносини та правову допомогу у цивільних і кримінальних справах у 2007 році.

*** Відповідно до даних Світового банку, за підсумками 2005 року Алжир став другою економікою на африканському континенті після Південно-Африканської Республіки. Видобуток нафти і природного газу складає основу алжирської економіки. З 1 вересня 2005 р. для Алжиру набула чинності угода про асоціацію з ЄС, яка передбачає поетапне, до 2017 р., запровадження повномасштабної зони вільної торгівлі між Алжирської Народно-Демократичної Республіки і ЄС.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 271-16-76
E-mail: press@minjust.gov.ua