08-10-201915:58

Андрій Гайченко: Ми перезавантажуємо роботу виконавчої служби

Протягом поточного місяця у сфері примусового виконання рішень було реалізовано ряд важливих кроків. Зокрема, налагоджено роботу виконавчої служби, завдяки чому за поточний місяць відділом примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мін’юсту вдалося перерахувати до Державного бюджету України 178 млн грн виконавчого збору. Це перевищує суму стягнутого цим відділом виконавчого збору за весь 2018 рік, яка становила 168 млн грн. Крім цього, протягом місяця Міністерство юстиції передало на примусову реалізацію майно на суму 314 млн грн. Про це повідомив заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.

Також він наголосив, що ДВС продовжує активно боротися з недобросовісними роботодавцями. Тільки за останній місяць державні виконавці стягнули 72,4 млн грн заборгованості по заробітній платі, що є найвищим місячним показником за поточний рік. Всього з початку року державними виконавцями стягнуто з роботодавців заборгованість в сумі 402,1 млн грн.

Серед інших реалізованих ініціатив – оновлення складу Кваліфікаційної та Дисциплінарної комісій приватних виконавців.

«Нами вже було організовано та проведено установчі засідання комісій у новому складі та 2 кваліфікаційних іспити осіб, які виявили намір здійснювати діяльність приватного виконавця», – зазначив Андрій Гайченко.