07-07-202013:07

Андрій Гайченко: Усі робочі процеси ДВС цифровізуються

Державна виконавча служба Міністерства юстиції скоротила до одного дня отримання інформації з бази даних обліку сільськогосподарської техніки. Адміністратор  реєстру  - Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надала органам ДВС відповідні ключі доступу до Реєстру.

З початку 2020 року Державна виконавча служба Міністерства юстиції направила в паперовому вигляді засобами поштового зв’язку понад 100 тис запитів до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з метою отримання інформації з бази даних обліку сільськогосподарської техніки. Термін опрацювання таких запитів міг сягати одного місяця, що значно ускладнювало процес виконання, зокрема, судових рішень.

«Міністерство юстиції системно працює над модернізацією роботи виконавчої служби. Ми відходимо від таких рудиментів минулого століття як листування поштою для отримання необхідної інформації. Усі робочі процеси ДВС наразі цифровізуються. Так, в трьох областях та місті Києві ми вже протестували нову систему обліку сум на рахунках та поширюємо її у решті областей. Новації в десятки разів зменшують витрати часу та коштів, а також значно підвищують фактичну кількість виконаних судових рішень. Як результат - отримуємо покращення інвестиційного клімату в Україні та зростання довіри до судової системи», - заявив заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко.