29-08-201715:36

Антирейдерська комісія Мін’юсту повернула 35% підприємства «Нива-2010» співвласникам, незаконно виключеним реєстратором з переліку засновників

Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації скасувала рішення реєстратора і повернула 35% фермерського господарства «Нива-2010» співвласникам — родині Трибиненків, які були незаконно виключені з переліку засновників. Про це повідомила заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова під час зустрічі із засновником «Ниви–2010» Миколою Трибиненком у селі Бережинка Кіровоградської області.

«Два тижні тому, під час моєї поїздки на Кіровоградщину, я мала зустріч з Миколою Трибиненком і пообіцяла докласти максимум зусиль щодо відстоювання законних прав «Ниви-2010» у боротьбі з рейдерами. Сьогодні я привезла у Бережинку хорошу новину: антирейдерська комісія Мін’юсту скасувала незаконне рішення реєстратора і повернула сім’ї Трибиненків право власності на 35% підприємства», - сказала Олена Сукманова.

Вона пояснила, що Мін’юст міг розглянути скаргу тільки щодо 35% підприємства, оскільки щодо решти триває судове провадження, а у такому випадку, за законом, комісія не має право розглядати скарги.

За словами Олени Сукманової, Мін’юст анулював свідоцтво про акредитацію реєстратору Володимиру Руденку, який незаконно переоформив агропідприємство «Нива-2010».  «На жаль, це ще не кінець боротьби, але я дуже рада, що ми зробили перші кроки на шляху до відновлення справедливості», - зазначила заступник міністра юстиції. 

У свою чергу Микола Трибиненко подякував заступнику міністра юстиції за допомогу, "яка проявляється не на словах, а на ділі". "Нас радує той факт, що зараз сама юстиція до нас приїжджає. Без вашої підтримки нам було б дуже важко!", - зазначив Микола Трибиненко.