15-07-201916:16

Денис Чернишов провів координаційну зустріч у Черкасах

 У рамках робочого візиту до м. Черкаси заступник Міністра юстиції Денис Чернишов провів координаційну зустріч з питань взаємодії органів державної влади, місцевого та адвокатського самоврядування з пенітенціарною системою Черкаської області.

 Зустріч відбулась за участю начальника Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Олександра Свіренюка, представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Черкаського та Уманського місцевих центрів, Ради адвокатів Черкаської області та громадськості.

 Під час заходу учасники обговорили актуальні та проблемні питання щодо дотримання прав засуджених та осіб, узятих під варту, сучасного стану реалізації пробації та ресоціалізації осіб, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, забезпечення прав уразливих категорій засуджених як у період відбування покарання, так і після звільнення, а також соціальної підтримки неповнолітніх, які перебувають у конфлікті з законом.

 «Ми реінтегруємо особу, яка відбувала покарання, в суспільство, і дуже важливе об’єднання всіх органів, що входять до Мін’юсту, а також органів державної влади і місцевого самоврядування з пенітенціарною системою. Така співпраця дає ефект для всієї країни. Для платників податків пенітенціарна пробація і ефективніше, і дешевше утримання особи за ґратами», – підкреслив Денис Чернишов.

 Також були розглянуті питання кадрового забезпечення, фінансування та матеріально-технічного забезпечення. За словами заступника Міністра, ключова стратегічна ціль 2019 року – підвищення заробітних плат та грошового забезпечення співробітників, а також покращення умов їх праці.