24-05-201916:33

Денис Чернишов: Удосконалено процес збору та обробки статистичної інформації про результати діяльності підрозділів пробації

Автоматизована статистика у сфері пробації - це шлях до ефективного прийняття рішень, раціоналізації робочого часу персоналу та зменшення впливу бюрократичних механізмів на діяльність пробації. Про це заявив заступник Міністра юстиції Денис Чернишов. Цей інструмент, за словами заступника Міністра, надасть можливість прискорити збір та автоматично узагальнювати статистичні й адміністративні показники уповноважених органів з питань пробації.

«Метою виконання цього завдання Паспорту реформи є підвищення ефективності механізму прийняття управлінських рішень на рівні Центру пробації: превентивного реагування на проблемні питання щодо діяльності філій та підрозділів пробації, підвищення рівня відповідальності керівного складу структурних підрозділів за доручену справу, підвищення дієвості інспектування проблемних підрозділів пробації, не розпорошуючи увагу на підрозділи, що мають належні показники у роботі», - додав Денис Чернишов.

Зазначену роботу, як поінформував заступник Міністра юстиції, розпочато в рамках проекту ЄС «PRAVO-JUSTICE». На сьогодні вже видано проект наказу щодо робочої групи Центру пробації з автоматизації статистики; підготовлено проект технічних вимог до надання послуг з розроблення програмного забезпечення інформаційної системи «Статистичні показники результатів діяльності підрозділів».