25-03-202015:47

Денис Малюська: На час карантину за працівниками, які працюють дистанційно, зберігаються посада, оплата праці та соціальні гарантії

Кабінет міністрів України підтримав проєкт постанови «Деякі питання забезпечення трудових прав державних службовців, працівників державних органів, підприємств, установ та організацій на час встановлення карантину у зв’язку із загостренням ситуації, пов’язаної з поширенням випадків гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Постанова повинна забезпечити захист прав працівників та державних службовців в період встановлення карантину.

Про це повідомив Міністр юстиції України Денис Малюська.

 Він наголосив, що відповідно до постанови на час встановлення карантину за державними службовцями та працівниками, які виконують визначену трудовим договором роботу вдома, зберігаються займана посада, умови оплати праці та соціальні гарантії. Виконання такої роботи не тягне за собою будь-яких обмежень трудових прав державних службовців та працівників.

«Звертаємо увагу, що за працівниками зберігаються їх трудові права і оплата праці на час карантину та впродовж роботи з дому. Це стосується як держслужбовців, так і працівників приватного сектору. Також рекомендуємо утриматись від застосування звільнень громадян, передбачених пунктами 1, 3, 4 ст. 40 Кодексу законів про працю», - сказав Денис Малюська.

Постанову підтримали з доопрацюванням з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.