20-10-202109:10

Денис Малюська провів зустріч із новопризначеним представником UNICEF Муратом Шахіним

Міністр юстиції України Денис Малюська провів зустріч із новопризначеним головою Представництва Дитячого фонду ООН (UNICEF) в Україні Муратом Шахіним, під час якої, у першу чергу, подякував міжнародній організації за плідну співпрацю та спільні зусилля для розвитку системи правосуддя, дружнього до дітей, в Україні.

Мурат Шахін же відзначив кроки нашої держави у реформуванні системи правосуддя, включаючи розробку проєкту Закону «Про юстицію, дружню до дитини», який ґрунтується на міжнародних актах і рекомендаціях для України щодо дітей, пропозиціях міжнародних партнерів та напрацюваннях попередніх років щодо розвитку ювенальної юстиції та відновного правосуддя.

«Ми пишаємося результатами, оскільки за останні три роки нам вдалося впровадити, розширити та інституціоналізувати програму «Відновлювальна справедливість», завдяки якій понад 200 дітей успішно завершили програми ресоціалізації. Водночас немає жодних сумнівів у тому, що Програму слід доопрацювати та розширити», – зазначив Мурат Шахін. Крім того, голова Представництва Дитячого фонду ООН в Україні зробив особливий акцент на проблемі насильства над дітьми.

У свою чергу, Міністр юстиції України Денис Малюська відмітив створення у липні 2020 року на базі Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх робочої групи із впровадження моделі Barnahus в Україні – центру для дітей-жертв та свідків, а також початок реалізації пілотного проєкту впровадження такої моделі в окремих регіонах України. На сьогодні всі зацікавлені стейкхолдери підтримують актуальність запровадження такої моделі на національному рівні, і подібна практика характерна для багатьох країн Європи.

Фотоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/zustrich-denisa-malyuski-iz-novopriznachenim-predstavnikom-unicef-muratom-shahinim-kiiv-19-jovtnya-2021-roku