11-09-202016:09

Денис Малюська: Ремонтуємо слідчі ізолятори, не витрачаючи на це кошти платників податків

Експериментальний проєкт зі створення платних камер у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби Мін’юст запустив менш ніж 5 місяців тому. За цей час вдалося не тільки відкрити приміщення з поліпшеними умовами перебування для затриманих, а й за рахунок їхнього продажу відремонтувати 8 безкоштовних камер. Про це повідомив очільник профільного відомства Денис Малюська

«Платні камери стали одним із джерел фінансування поліпшення загальних умов у СІЗО, так як у держбюджеті коштів на це не передбачено. Гроші від таких платних послуг ідуть до спеціального фонду слідчого ізолятора, з якого і фінансуються поточні та капітальні ремонти в ньому», – зазначив Міністр юстиції.

Загалом станом на 11 вересня безкоштовних камер відремонтували на загальну суму 239 709 грн. Найбільше таких приміщень облаштували в Київському СІЗО: 2 камери по 12 місць та 4 камери по 3 місця. Витратили на ці ремонти 215 767 грн. Ще одну камеру на 12 місць облаштували в Сумському слідчому ізоляторі за 17 973 грн. Крім того, за 5 968 грн одномісне безкоштовне приміщення відремонтували в Миколаївському СІЗО.

«Умови перебування затриманих в платних і безкоштовних камерах все ж дещо відрізняються. Адже в поліпшених приміщеннях кращий санвузол, телевізор та ліжка. Та й площа самої камери на одну людину більша. Однак важливо, що на покращення умов у безкоштовних приміщеннях не було витрачено жодної копійки коштів платників податків», – додав Денис Малюська.