14-04-202009:15

Денис Малюська: СЕТАМ відкрив інформацію про учасників та переможців торгів арештованим майном

З 13 квітня 2020 року Державне підприємство «СЕТАМ» Міністерства юстиції України буде оприлюднювати інформацію щодо учасників та переможців торгів арештованим майном. Про це повідомив Міністр юстиції Денис Малюська.

«Високий запит громадськості та ЗМІ на прозорість та відкритість державних аукціонів зумовили прийняття нами такого рішення. Разом з держпідприємством «СЕТАМ» ми відкрили інформацію про учасників та переможців електронних торгів арештованим майном», - зазначив Міністр.

Зокрема, після закінчення аукціону буде оприлюднюватися прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи - переможця торгів, найменування юридичної особи, якщо переможцем є юридична особа. Після того, як переможець розрахується за лот і статус аукціону зміниться на «торги відбулись» буде опубліковано відомості про всіх учасників аукціону (які зареєструвались на торги та подавали заявки), а саме: прізвище, ім'я та по батькові фізичних осіб, найменування юридичних осіб.

У випадку, якщо переможець не заплатив за лот, неперсоніфікований протокол переформовується системою і визначається новий переможець, інформація про якого також буде показуватися (протокол завантажиться автоматично на місце старого), та інформація про всіх учасників буде опублікована після розрахунку нового переможця.

Якщо електронні торги (враховуючи повторні електронні торги: другі та треті) не відбулися, то після зміни статусу третіх електронних торгів на «торги не відбулися» будуть опубліковані відомості про всіх учасників аукціону, а саме: прізвище, ім'я та по батькові фізичних осіб, найменування юридичних осіб.

Приклади відкриття даних в аукціонах OpenMarket:

https://bit.ly/3efnpsx

https://bit.ly/3a5MUsU

https://bit.ly/2RB0JJD