19-05-202018:39

Денис Малюська: У Львівському СІЗО з’явилася платна камера

Міністр юстиції України Денис Малюська та його заступник Олена Висоцька здійснили робочий візит до Львівської області. В ході візиту вони перевірили Львівський слідчий ізолятор та проінспектували платну камеру у СІЗО, яку було створено в рамках експериментального проекту Мін’юсту щодо створення ліпших умов у слідчих ізоляторах.

Денис Малюська повідомив, що вартість платних камер у Львівському слідчому ізоляторі становитиме: за день – 1 тис грн, за тиждень – 3,5 тис грн, за місяць – 4 тис грн.

Під час спілкування з журналістами Міністр зупинився на планах щодо перенесення в’язниць за межі міст. Зокрема, він зауважив, що у Львові вже є земельна ділянка, яку можна пропонувати інвесторам в обмін на будівництво закладів відбування покарань за межами міста. За словами очільника Мін’юсту, це може бути державно-приватне партнерство або, якщо вдасться, буде застосований більш простий механізм співпраці з інвесторами.

«У Львові мова йде про СІЗО у центрі міста та Львівську виправну колонію № 48. Тут вже виділена земельна ділянка по вулиці Збиральній для будівництва нового СІЗО», – зазначив Денис Малюська.

Водночас він позитивно оцінив підтримку місцевої влади Львова у питанні перенесення СІЗО з центру міста.

«Наша мета – у найближчі роки перенести СІЗО на околиці й за межі міст у 5-6 містах. Для перенесення СІЗО знадобиться кілька років. Однак первинне оформлення документів і початок конкурсних процедур для інвесторів планується вже на початку літа, хоча все залежатиме від тих механізмів, які використовуватимуться – державно-приватне партнерство або інші інструменти», – поінформував Міністр, додавши, що будівництво нових СІЗО відбуватиметься за європейськими стандартами.

 

Підшити фотогалерея за посиланням: 

https://minjust.gov.ua/galleries/ministr-yustitsii-denis-malyuska-vidvidav-lvivskiy-slidchiy-izolyator-lviv-19-travnya-2020-roku