13-08-201916:24

Державна виконавча служба презентувала результати роботи у першому півріччі 2019 року

Державна виконавча служба стала ефективнішою, і Міністерство юстиції продовжує вживати усіх заходів для реального вдосконалення системи примусового виконання рішень.

У першому півріччі 2019 року органам державної виконавчої служби Мін’юсту вдалося досягти суттєвих результатів по основних показниках роботи. Зокрема, зріс показник фактичного виконання судових рішень.

«Упродовж звітного періоду, державні виконавці фактично виконали 544 тис виконавчих документів, що становить 47,9%, на суму 7,8 млрд грн. При цьому всього стягнуто 10,9 млрд грн. Загалом, кількість фактично виконаних документів збільшилася на 23,3% у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року», - зазначила заступник Міністра з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

«Водночас з державними виконавцями Мін’юсту, успішні результати демонструють приватні виконавці. Так, у І півріччі на виконанні у приватних виконавців перебувало 58 453 виконавчих документи на суму 33,1 млрд грн. За цей час їм вдалося виконати 3 416 виконавчих документів на суму 1,1 млрд грн», - зауважила Світлана Глущенко.

Одними з головних пріоритетів роботи Міністерства юстиції України є забезпечення належного виконання рішень про стягнення аліментів та заробітної плати.

Заступник Міністра повідомила, що завдяки дії законів #ЧужихДітейНеБуває на користь дітей стягнуто 3,9 млрд грн, що на 1,4 млрд грн або 55,8% більше ніж за аналогічний період 2018 року.

Поряд із активною кампанією по стягненню заборгованості з виплати аліментів Мін’юст приділяє велику увагу питанню ліквідації заборгованостей з виплати заробітної плати та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Так, з початку 2019 року органами ДВС стягнуто 298,8 млн грн. При цьому заборгованість повністю погашена відносно понад 36 тис працівників.

Загалом, з початку запровадження кампанії по ліквідації заборгованості по заробітній платні стягнуто 664,8 млн грн на користь 74,1 тис працівників.

«Наступний крок – це вдосконалення взаємодії органів державної виконавчої служби з Державною фіскальною службою України та Національною поліцією України щодо розширення переліку інформації, яку можуть отримати виконавці; вдосконалити доступ виконавців до реєстрів та баз даних; автоматизувати процес документообігу, перевірки майнового стану боржника, арешту майна та коштів боржника»,- наголосила Світлана Глущенко.