27-04-201614:30

Державне підприємство «СЕТАМ» та Асоціація «Союз бірж України» підписали меморандум про співробітництво

27 квітня в Мінʼюсті відбулося урочисте підписання Меморандуму про співробітництво між ДП «СЕТАМ» та Асоціацією «Союз бірж України».

Документ передбачено низку заходів, спрямованих на створення в Україні єдиного торгового середовища з реалізації майна державними підприємствами або уповноваженими органами влади на принципах законності, взаємодопомоги, оперативності та взаєморозуміння.

Метою укладання меморандуму є спільні дії з реалізації заходів практичного, інформаційного та навчального характеру, забезпечення необхідного взаємного доступу до інформаційних і технічних ресурсів.

Зокрема меморандум передбачає:

-проведення моніторингу процесів і тенденцій, що відбуваються при реалізації майна державними підприємствами або уповноваженими органами влади;

-проведення моніторингу практики застосування законодавства з питань обігу  державного майна;

-розробки рекомендацій щодо правового регулювання процесів і тенденцій при реалізації майна державними підприємствами або уповноваженими органами влади;

-розробки спільних пропозицій щодо вдосконалення законодавства у сфері обігу державного майна;

-проведення спільних семінарів, лекцій, конференцій, «круглих столів» тощо;

-забезпечення необхідного доступу до інформаційних і технічних ресурсів Сторін відповідно до визначеного ними порядку;

-розробки рекомендацій щодо проведення експертних досліджень;

-надання можливості користування приміщеннями та технічними засобами Сторін для виконання умов Меморандуму на підставі окремих угод;

-обміну інформацією, необхідними матеріалами та документами, які мають значення для співробітництва;

-висвітлення результатів співпраці Сторін в засобах масової інформації з метою інформування про їх діяльність.

В.о. генерального директора ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов зазначив, що співпраця з асоціацією є прикладом успішної взаємодії державного підприємства з громадським та приватним сектором. Вона має на меті покращення процесів у економіці держави, налагодження чесних, прозорих, взаємовигідних відносин усіх учасників.

«Я впевнений, що підписання меморандуму є одним із перших кроків на шляху розвитку наших відносин із Асоціацією «Союз бірж України», - зазначив він.

ДП «СЕТАМ» від імені всього колективу хоче подякувати асоціації та особисто Борису Беренштейну за продуктивні переговори та досягнуті домовленості, які закріплені у підписаному документі.

Довідка: Система електронних торгів арештованим майном (СЕТАМ) – це прозорий, простий та ефективний засіб реалізації арештованого майна через мережу Інтернет. Система працює на всій території України з 2014 р за адресою https://setam.net.ua.