22-06-202215:31

ДП «СЕТАМ» продало арештовану будівлю в Києві за 150 млн грн

ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції на електронному майданчику OpenMarket продало арештовану відділом примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби будівлю, площею 1128.80 кв.м на вул. Саксаганського, м. Київ.

Стягувачем у виконавчому провадженні по цьому лоту є Національний Банк України. Ціна продажу склала 150 278 810 грн, що на 129 022 967 грн більше за стартову.

У конкурентному аукціоні взяло участь 5 учасників, які сплатили гарантійні внески у розмірі 1 062 792 грн. Переможцем стало ТОВ «ТАЙМКОЛ», в якого є 10 робочих днів для того, щоб розрахуватися за лот. У випадку, якщо переможець не розрахується вчасно, він втратить гарантійний внесок і право стати власником перейде до іншого учасника, який запропонував другу за сумою пропозицію.

«Економіка під час війни має підтримувати наших захисників і громадян у тилу. Для цього ми працюємо кожен день і наповнюємо коштами бюджет від продажу арештованого і банківського майна. З початку воєнного стану ми вже реалізували майна для продавців на понад 211 млн грн. Тому, коли стягувачем по лоту виступає державна установа чи банк, це заслуговує на особливу нашу увагу, — наголосив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Олександр Мамро. — З досвіду знаємо, що іноді переможці бувають пов’язані з боржниками (порядок реалізації це не порушує) і навмисно роблять зависокі цінові пропозиції для того, щоб після аукціону була можливість вплинути на його завершення. Хочу наголосити, СЕТАМ докладе всі зусилля для того, щоб цього не допустити та в разі необхідності зробить відповідні звернення до правоохоронних органів».

 

Аукціон OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України) — це простий та ефективний засіб реалізації та придбання майна через мережу інтернет. Онлайн-аукціон працює на всій території України з 2014 року. Загальна сума продажу з початку роботи становить 18 млрд гривень.