01-02-202112:56

«EUКраїна»: про європейські цінності простими словами

В Україні стартувала інформаційна кампанія «EUКраїна», яка розповідає про базові європейські цінності, розкриває практичний зміст євроінтеграції і ті переваги та можливості, які з’являються у житті українців завдяки інтеграції нашої країни до ЄС. Кампанію ініціювала Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні і проєкту ЄС «Association4U».

Показати практичні вигоди, які отримує кожен громадянин України від того, що держава починає жити за новими, високими стандартами — ось основне завдання цієї кампанії. Її мета — підвищити обізнаність щодо переваг євроінтеграції та продемонструвати європейські цінності на прикладах щоденного життя українців, зробити підтримку євроінтеграції українцями свідомою, щоб вона стала частиною українського світогляду.

«Прагнення України до членства в ЄС є вибором українського народу, підтвердженим Революцією Гідності. Повага до людської гідності, Свобода, Демократія, Рівність, Повага до прав людини, Верховенство права – саме ці спільні для нас із європейцями цінності вивели свого часу українців на Майдан. З того часу Україна все більше інтегрується до Європейського Союзу. Тому кампанія «EUКраїна» й спрямована на те, щоб допомогти українцям зрозуміти практичний зміст євроінтеграції, ті переваги та можливості, які з’являються в їхньому житті та житті країни завдяки інтеграції нашої держави до ЄС, щоб усвідомлено зробити вибір «За» майбутнє України в Європейській спільноті», – говорить заступниця Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Валерія Коломієць.

Верховенство права – один із базових принципів у діяльності Євросоюзу. Він означає, що рішення у державі ухвалюються у відповідності до встановлених правил і процедур. Це також вимагає неупередженої системи правосуддя, яка розв’язує суперечки справедливо, не озираючись на майновий, соціальний чи інший статус особи. Втілення верховенства права – це реформа судів і правоохоронної системи, рівні можливості різних людей для захисту в суді. А головне – це єдині правила та закони для всіх, без винятку.

Cлідкуйте за оновленням рубрики «EUКраїна» на нашому сайті. Саме тут ми регулярно розповідатимемо про реалізовані реформи та проєкти, які сприяють впровадженню європейських цінностей в українську правову систему.

Більше про кампанію «EUКраїна» та про євроінтеграцію загалом можна дізнатися за посиланням: https://association4u.in.ua/