16-10-201916:16

Євгеній Горовець: Кабмін впроваджує механізм страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову, якою врегульовується питання щодо умов і порядку страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого. Про це повідомив перший заступник Міністра юстиції Євгеній Горовець.

Він нагадав, що Кодекс України з процедур банкрутства, який незабаром буде введено в дію, забороняє арбітражному керуючому здійснювати діяльність без укладення відповідного договору страхування. Страхування професійної діяльності є прогресивним інструментом, який дозволяє забезпечити належну якість відповідних послуг та мінімізувати втрати зацікавлених осіб у випадках, коли така діяльність не відповідає встановленим стандартам.

«У зв'язку з цим постановою передбачається, що загальні умови і порядок здійснення страхування професійної відповідальності арбітражного керуючого будуть визначатися правилами страхування, які затверджуються страховиком. Водночас конкретні умови страхування визначатимуться у відповідних договорах страхування», ‒ пояснив Євгеній Горовець.