06-06-201918:30

Ганна Буяджи: Мін’юст став флагманом змін у взаємодії між органами державної влади та громадськими радами

Департаментом взаємодії з органами державної влади забезпечено проведення чергового засідання Громадської Ради при Міністерстві юстиції України. Відкрила засідання Державний секретар Міністерства юстиції Ганна Буяджи. 

«Міністерство юстиції стало флагманом змін у взаємодії між органами державної влади та громадськими радами. Ми повністю задоволені роботою, яка ведеться Громадською радою, та вдячні членам ради за конструктивні пропозиції та критику. Результатом такої плідної взаємодії стало прийняття нового Типового положення про громадську раду. Одна з принципових новацій цього положення полягає в тому, що громадські ради – це вже не просто представники громадськості, а експерти в певній сфері. Це абсолютно працююча модель, яка забезпечить ефективність та дієвість нашої співпрацю», - зазначила Ганна Буяджи. 

Вона вручила членам Громадської ради вітальні листи від Міністра юстиції Павла Петренка за професійну роботу і конструктивний діалог. 

 Під час засідання було розглянуто низку питань. Зокрема, присутні обговорили результати ІІІ Всеукраїнського форуму Громадських рад України, який відбувся 20 травня у Києві та зміни, внесені до Типового положення про громадську раду при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі державній адміністрації  викласти у новій редакції. Крім того, жваву дискусію викликало обговорення проекту Закону «Про громадські ради».  

Серед інших питань, які підлягали обговоренню: формування нового складу Громадської Ради, визначення дати і часу чергового засідання Ради, а також уточнення планів її  роботи.

 

Фотоматеріали за посиланням: 

https://minjust.gov.ua/galleries/zasidannya-gromadskoi-radi-pri-ministerstvi-yustitsii-kiiv-06-chervnya-2019-roku-876