20-12-201716:35

Гія Гецадзе: «Мін’юст буде підтримувати зв'язок зі студентами та молодими юристами»

В Міністерстві юстиції України відбулась Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція на тему: «Роль Міністерства юстиції України в модернізації вітчизняної правової системи». До участі у конференції були запрошені студенти та аспіранти провідних ВУЗів України, які були визначені Організаційним комітетом, в результаті відбору надісланих тез доповідей та з урахуванням рекомендацій, наданих навчальними закладами.

Організаційний комітет конференції очолює Міністр юстиції Павло Петренко. До складу комітету також увійшли: Гія Гецадзе - Заступник Міністра юстиції України, Роман Усенко - Радник Міністра юстиції України та директори профільних департаментів Міністерства юстиції України.      

Захід відкрив заступник Міністра юстиції Гія Гецадзе, який привітав учасників та зазначив: «Фаховий рівень наших колег - молодих правників - учасників конференції дає можливість переконатись в тому, що нове покоління юристів в Україні має багато прикладів якісно підготовлених спеціалістів».

Саме з метою створення умов для формування правників, Міністерство юстиції України активно долучене до розробки концепції, що має визначити засади сучасної юридичної освіти.

«Ми переконані, що під час навчання особливої уваги потребують питання здобуття практичних навичок майбутніми юристами. При цьому така підготовка має охоплювати не лише ознайомлення з роботою судів, правоохоронних органів або практикуючих юристів, а й сприяти набуттю досвіду аналітичної та наукової роботи - досвіду, який дає нові перспективи та є основою блискучих кар’єр у сфері права» - додав заступник Міністра.

За словами Гія Гецадзе, Мін’юст буде підтримувати зв'язок зі студентами, молодими юристами і всіляко підтримувати їх щоб піднімати рівень знань та навики майбутніх юристів, адже надалі саме вони прийматимуть активну участь у розбудові правової держави.

Донесення до майбутніх правників та спеціалістів у сфері публічного управління інформації про проекти, що реалізуються Міністерством юстиції є також ключовим елементом.  Так, Радник Міністра юстиції з питань проекту «Я МАЮ ПРАВО!» Юлія Сергеєва представила до уваги гостей конференції концепцію загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого - підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Проект покликаний не лише інформувати громадян про їхні права, а й навчати, як ці права захищати у разі їх порушення.

Крім того,  Юлія Сергеєва  наголосила, що Указом Президента України 2018 рік оголошено Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Друга щорічна науково-практична інтернет-конференція: «Роль Міністерства юстиції України в модернізації вітчизняної правової системи» вкотре демонструє високу активність та зацікавленість студентів і молодих науковців питаннями реформ, які проводяться Міністерством.

Відео за посиланням: https://minjust.gov.ua/watch/v-ministerstvi-yustitsii-ukraini-vidbulas-vseukrainska-naukovo-praktichna-internet-konferentsiya-na-temu-rol-ministerstva-yustitsii-ukraini-v-modernizatsii-vitchiznyanoi-pravovoi-sistemi