08-04-201914:18

Ірина Садовська: 131 особа успішно склала тести щодо підтвердження професійної компетентності

У період з 22 березня по 5 квітня державні реєстратори та нотаріуси, які тимчасово відключені від реєстрів, а також особи, які вирішили здійснювати реєстраційну діяльність вперше, складали тестування щодо підтвердження професійної компетентності у сферах державної реєстрації.

За цей період на іспити з’явилась 312 осіб, з них 131 особа або 42% склали тестування успішно. Додатково повідомляємо, що серед них 3 нотаріуси. Наступного дня всі, хто успішно склали іспити, отримали сертифікат про проходження тестуванні і за декілька днів будуть підключені до реєстрів та продовжать свою роботу.

«Метою цього іспиту є відбір грамотних юристів, компетентних спеціалістів, які шанують букву Закону. До слова, ми вирахували середній бал, і він становить 60 балів», - повідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська.

На іспити запрошувались і представники ЗМІ, які могли ознайомитись з процедурою та переконатись у тому, що тестування відбувається автоматизовано без участі людського фактора.

«Ми зараз бачимо хорошу тенденцію. Кількість осіб, які подають документи для проходження тестування, збільшується. Вони знову звертаються до законодавства, відновлюють у пам’яті те, що могли призабути. Це і є свідченням того, що тестування є правильним кроком Міністерства юстиції», - додала заступник Міністра.

Окрім того, вона наголосила, що тестування для державних реєстраторів-нотаріусів не є «додатковим іспитом», а навпаки – визначає рівнозначні умови для підключення до Реєстрів всіх реєстраторів у разі тимчасового блокування їх доступу до Реєстрів.

Нагадуємо, ще це було друге тестування щодо підтвердження професійної компетентності. Перший іспит успішно склали 40 осіб. Тестування триває 2 години, протягом яких особа має відповісти на 100 запитань. Особи, які правильно відповіли на 75 питань і більше є такими, що успішно пройшли тестування. Результати відомі одразу - кожен учасник бачить їх на екрані свого комп’ютера. 

Наступні тестування відбудуться у квітні. Відповідне оголошення буде розміщено на сайті Міністерства юстиції України.