18-04-201911:25

Ірина Садовська: 320 осіб допущено до складання тестів для підтвердження професійної кваліфікації в роботі з державними реєстрами

З 2 по 10 квітня Міністерство юстиції України проводило вже третій прийом заяв для проходження автоматизованого анонімного тестування з метою визначення професійної компетентності осіб, які мають намір здійснювати функції державного реєстратора.

«За цей період Мін’юст кожного дня отримував заяви. У підсумку перевірки заяв до тестів були допущені 320 осіб, які виявили бажання пройти відповідне тестування», - повідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська.

У тестуванні беруть участь державні реєстратори та нотаріуси, тимчасово відключені від реєстрів, а також особи, які вирішили здійснювати реєстраційну діяльність.

Заступниця Міністра повідомила, що тести розпочинаються 19 квітня і триватимуть до 3 травня.

«На веб-сайті Міністерства вже розміщена інформація про конкретну дату, час та місце проведення автоматизованого анонімного тестування, а також прізвище, ім’я та по батькові осіб, які виявили бажання пройти таке тестування», - підкреслила Ірина Садовська.

«Ми бачимо, що державні реєстратори та нотаріуси активно подають заяви. За нашим досвідом, ті, хто підготувались, успішно складають його. Зокрема у березні успішно тестування склала 131 особа. Це свідчить про довіру до нової процедури та Міністерства юстиції в цілому», - наголосила Ірина Садовська.

Нагадуємо, що експериментальний проект реалізується Міністерством юстиції з 01 січня 2019 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2018 року № 860 та має на меті визначення рівня професійної кваліфікації осіб, які мають намір здійснювати діяльність у сфері державної реєстрації.