15-03-201914:03

Ірина Садовська: 363 особи допущено до складання тестів для підтвердження професійної кваліфікації при роботі з державними реєстрами

З 5 по 13 березня 2019 року Міністерство юстиції України проводило другий прийом заяв для проходження автоматизованого анонімного тестування з метою визначення професійної компетентності осіб, які мають намір здійснювати функції державного реєстратора.

«За цей період Мін’юст кожного дня отримував заяви і до тестів були допущені 363 особи, які виявили бажання пройти відповідне тестування», - повідомила заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська.

 У тестуванні беруть участь державні реєстратори та нотаріуси, тимчасово відключені від реєстрів, а також особи, які вирішили здійснювати реєстраційну діяльність. 

«Ми бачимо, що державні реєстратори та нотаріуси активно подають заяви та за досвідом першого тестування, ті хто підготувались, успішно складають його. Це свідчить про довіру до нової процедури та Міністерства юстиції в цілому», - наголосила Ірина Садовська. 

Вона нагадала, що під час іспиту, який відбувався у період з 19 по 28 лютого, успішно склали тести 40 осіб, з них двоє нотаріусів. 

Повідомлення про конкретну дату, час та місце проведення автоматизованого анонімного тестування, а також прізвище, ім’я та по батькові осіб, які виявили бажання пройти таке тестування, буде розміщено на офіційному веб-сайті Мін’юсту за сім календарних днів до дня його проведення. 

Нагадуємо, що експериментальний проект реалізується Міністерством юстиції з 01 січня 2019 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2018 року № 860 та має на меті визначення рівня професійної кваліфікації осіб, які мають намір здійснювати діяльність у сфері державної реєстрації.