15-05-201917:26

Ірина Садовська відкрила пам'ятник закоханим, приурочений до Міжнародного дня сім'ї

Сьогодні заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська відкрила скульптуру закоханих у Шевченківському районному у місті Києві відділі ДРАЦС. Відкриття скульптури закоханих саме в День сім’ї є символічною подією, оскільки даний арт-об’єкт уособлює безкінечність кохання, що є запорукою міцної сім’ї. Скульптуру виготовлено в рамках реалізації Громадського бюджету міста Києва.

Міжнародний день сім’ї було започатковано у 1993 році відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН. З того часту щороку 15 травня відзначається це свято. Адже саме з сім’ї починається життя людини та відбувається формування її як громадянина. Юстиція супроводжує людину протягом життя.

Ірина Садовська привітала усіх присутніх. «Не важливо, яка дата святкування Дня сім'ї, головне при цьому – щирість, відвертість, ніжність, бажання обійняти найрідніших. У наш бурхливий час, коли всі часто бувають заклопотані, буває дуже важко виділити навіть декілька хвилин на спілкування із найближчими. Тому я бажаю побільше щирих та світлих подій», - наголосила Ірина Садовська.

Символічно, що під час урочистого відкриття монументу одружилася пара молодят Євгенія та Юрій, а подружжя Наталії Тимофіївни та Юрія Кириловича, які разом 52 роки, поновили обітниці кохання у рамках послуги Міністерства юстиції «Ювілейне весілля», привітали молодят та поділились секретами родинного щастя, добробуту із новоствореною сімейною парою.

Начальник Управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська вручила повторні документи про шлюб для пари, яка святкувала «топазове весілля», та зазначила, що це свідоцтво має стати взірцем для дітей, онуків та правнуків. Додала, що шлюби, які укладаються саме у Шевченківському ДРАЦСі - найміцніші. «Тут низька статистика по розлученнях і висока по одруженнях. Міцний шлюб – міцна Україна», - підкреслила Ірина Дубиківська.

Привітав молодят та пару ювілярів і очільник столичної юстиції Станіслав Куценко. «Інститут сім’ї стає дедалі популярнішим. У Києві з початку року одружилось 5 697 пар, а отримали свої перші документи – свідоцтва про народження – 10 504 малюки. Протягом 2018 року Шевченківським відділом було зареєстровано 2267 народжень, 2378 шлюбів та проведено 139 державних реєстрацій зміни імені. Станом на початок травня вказаним відділом зареєстровано 709 народжень, 464 шлюби та 48 змін імені»,- заявив Станіслав Куценко

«Кохайтеся, народжуйте, а про документи подбає Мін’юст», - наголосила Ірина Садовська.