16-01-201711:25

Конкурс на посаду директора Департаменту з питань люстрації буде проведено максимально прозоро та публічно (оновлено)

Конкурс, як і всі інші відбори на вакантні посади міністерства, пройде за участю усіх представників засобів масової інформації та громадських об’єднань, які мають відповідне бажання.

Ми переконані, що дана позиція є однією з найбільш відповідальних серед посад Міністерства юстиції. Дана посада завжди перебуває під прицілом журналістів і громадськості, а особа керівника департаменту є об’єктом регулярних нападок в публічній площині з боку противників процесів очищення влади.

Саме тому Міністерство юстиції зацікавлене у тому, щоб у ході відбору було обрано найбільш компетентного, сильного і самодостатнього спеціаліста, який зміг би очолити цей непростий напрямок.

Чинне законодавство не передбачає оприлюднення інформації щодо кандидатів. Проте ми йдемо на цей крок, щоб ні в кого не виникало щонайменшого сумніву стосовно існування підкилимних ігор у цьому процесі.

Ми закликаємо усіх журналістів та представників громадськості, які цікавляться даною темою, взяти участь у конкурсному відборі, який пройде з 17 по 19 січня цього року, у якості спостерігачів.

На нашу пропозицію вже відгукнулися представники Громадського люстраційного комітету. Нині ми чекаємо на те, що й інші журналісти та громадські активісти проявлять громадянську позицію та особисто стануть свідками відбору.

Нам дуже важливо, щоб журналісти і громадськість провели серйозний аналіз всіх претендентів, а потім прийшли на конкурс для того, щоб забезпечити його максимальну прозорість і публічність.

Міністерство юстиції відповідально заявляє: якщо серед поданих кандидатів не буде достойної фігури, буде оголошено повторний конкурс. Наше завдання знайти найкращого кандидата.

Список кандидатів, які подали документи для участі у конкурсі на зайняття вакантної посади директора Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України:

таблиця кандидатів на посаду дир Деп з питань люстрації