14-12-201610:18

Ми створили усі умови для конкуренції і скоро побачимо реформу в дії, - Сергій Шкляр.

«Перш за все, це не реформа про приватних виконавців, це комплексна реформа системи виконання судових рішень», - зазначив Сергій Шкляр. 

В ході круглого столу заступник Міністра розповів про стан підготовки до запровадження інституту приватних виконавців. 

«Наразі ведеться активна робота з підготовки програм навчання та стажування кандидатів у приватні виконавці, а також складання ними кваліфікаційного іспиту, який пройде у вигляді автоматизованого анонімного тестування. Питання для іспиту розроблялися із залученням іноземних партнерів та українських експертів. Усе це проходило конфіденційно. Списати на іспиті буде неможливо. Треба лише готуватися», - заявив Сергій Шкляр. 

Заступник міністра зазначив, що усі питання з приводу прийому заяв, формування груп тощо будуть розміщені на сайті Міністерства юстиції України найближчим часом.

«Ми впевнені в успіху та ефективності реформи, адже зробили адекватну мотивацію як для державних, так і для приватних виконавців» - наголосив Сергій Шкляр. На думку заступника Міністра, встановлена винагорода у розмірі 10% від стягненої суми для приватних виконавців та 2% від фактично стягненої суми державним виконавцям не тільки підвищить мотивацію праці виконавців, створить здорову конкуренцію, але й усуне корупційні ризики. «Ми будемо вимагати, щоб усі виконавці виконували свою роботу адекватно, вчасно та ефективно», – наголосив Сергій Шкляр.