25-06-200300:00

Міністерство юстиції отримало 1612 доручень з Адміністраці Президента

Міністерство юстиції отримало 1612 доручень з Адміністраці Президента

Міністерство юстиції отримало 1612 доручень з Адміністраці Президента. Такі дані були оприлюднені на засіданні розширеної колегії Міністерства юстиції 25 червня 2003 року. За інформацією Міністра юстиції Олександра Лавриновича до Міністерства з початку поточного року надійшло 8924 документи, зокрема, 793 - Верховної Ради України; 6519 - Кабінету Міністрів України За словами Міністра загальний документообіг становить - близько 150 тисяч документів. Одночасно Олександр Лавринович звернув увагу на недоліки при виконанні доручень Президента України та Прем\'єр-міністра України.

Серед причин неякісної підготовки документів Олександр Лавринович назвав встановлення стислих термінів виконання, погано налагоджену співпрацю з іншими органами виконавчої й законодавчої влади, а також відсутність відповідальності за подальшу долю документів у керівників структурних підрозділів.

Колегія постановила протягом червня-липня 2003 року вдосконалити Інструкцію Мін\'юсту щодо порядку організації та контролю за виконанням доручень Президента та Кабміну, запровадити протягом другого півріччя цього року в центральному апараті Міністерства єдину автоматизовану систему реєстрації та контролю термінів виконання доручень, а також систематично проводити навчання діловодів Міністерства юстиції.

Довідка. Міністерство юстиції за дорученням Президента України та Прем\'єр-міністра України розробило 14 проектів законів України, 2 проекти актів Президента України, 5 проектів актів Кабінету Міністрів України; 16 розроблених міністерством законів, прийнято Верховною Радою України. В даний час на розгляді Кабінету Міністрів України знаходиться 21 законопроект, на розгляді Верховної Ради України - 28. Найважливішими серед них є Цивільний процесуальній кодекс України, Кримінально-процесуальний кодекс України, Адміністративно-процедурний кодекс України, Про адміністративно-територіальний устрій України, Про Загальнодержавну програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського союзу.

На даний час Міністерство юстиції України спільно з центральними органами виконавчої влади здійснюєт роботу з приведення законодавства України у відповідність до Цивільного та Господарського кодексів України.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: ilchenko@minjust.gov.ua