07-11-201909:29

Міністерство юстиції України посилює правову співпрацю з Німеччиною

Міністр юстиції України Денис Малюська зустрівся із Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен.

На початку зустрічі пані Посол привітала Міністра з призначенням на посаду та побажала успіхів і нових звершень у його відповідальній роботі. Сторони висловили задоволення рівнем та результатами тісної багаторічної співпраці у правовій сфері відповідно до спільно визначених пріоритетних напрямів.

Пані Посол наголосила, що Німеччина і надалі готова надавати українській стороні усіляку підтримку у процесі імплементації реформ у сфері юстиції, як у рамках чинних двосторонніх міжвідомчих домовленостей про правове співробітництво, так і у разі виникнення інших потреб.

Міністр юстиції Денис Малюська, у свою чергу, окреслив пріоритетні напрями роботи Міністерства на найближчий період, серед яких:

  • посилення захисту прав власності та корпоративних прав через підвищення ефективності механізмів запобігання та усунення зловживань, шахрайських дій та інших порушень при здійсненні державної реєстрації відповідних прав;
  • подальший розвиток системи виконання судових рішень з акцентом на забезпечення балансу в залученні державних та приватних виконавців до функціонування системи та діджиталізацію виконавчого провадження;
  • модернізація системи виконання покарань та пробації.

Німецька сторона запевнила, що досвід Німеччини у реформуванні пенітенціарної системи та пробації стане корисним для України, з огляду, у тому числі, на схожість правових систем двох держав.

Денис Малюська також поінформував учасників зустрічі про плани та завдання Мін’юсту щодо подальшого розвитку системи вирішення спорів в Україні: «Ми прагнемо створити дієву альтернативу державним судам для вирішення спорів, які виникають у бізнес-сфері, – систему арбітражів». При цьому, було наголошено на важливості забезпечення повної незалежності у роботі реформованих арбітражних судів  в Україні, що мало б підвищити рівень довіри іноземних інвесторів та покращити бізнес-клімат у країні в цілому.

Наприкінці зустрічі пані Посол Анка Фельдгузен запевнила в подальшій послідовній підтримці впровадження реформ в Україні.

Фотоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/zustrich-ministra-yustitsii-ukraini-denisa-malyuski-iz-nadzvichaynim-ta-povnovajnim-poslom-federativnoi-respubliki-nimechchina-v-ukraini-ankoyu-feldguzen-kiiv-05-listopada-2019-roku