20-11-201714:16

Мін’юст оголосив конкурс на посаду керівника системи БПД за принципами, розробленими міжнародними партнерами

Міністерство юстиції оголосило конкурс на вакантну посаду голови Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги. Конкурс пройде за повністю новою - вдосконаленою процедурою відбору.

Прозорість та повна відкритість процесу відбору гарантовано новим Порядком проведення конкурсу, який був розроблений за участі поважних українських та міжнародних партнерів, зокрема Міжнародним фондом «Відродження», Центром стратегічного захисту Харківської правозахисної групи, представниками Посольств Канади і США та Офісу Ради Європи в Україні.

Документ ліквідовує всі недоліки, які мав порядок раніше, унеможливлює будь-який вплив на проведення конкурсу ззовні та гарантує об’єктивний і чесний результат. Новий порядок відбору дасть можливість обрати на цю вкрай важливу посаду дійсно найкращого кандидата.

Контролювати процес відбору буде нова конкурсна комісія, до складу якої входять експерти, яких рекомендували українські та міжнародні партнери і донори.

Усі, хто бажає взяти участь у відборі, мають впродовж 15 робочих днів з дня початку прийому документів (20 листопада) подати усі необхідні документи через поштову скриньку Міністерства юстиції або поштою за адресою: м. Київ, пров. Рильський, 10, та на електронну адресу l.mykhalchuk@minjust.gov.ua.

Перелік необхідних для участі у конкурсі документів:

1)      письмова заява про участь у конкурсі на ім’я голови Комісії;

2)      біографічна довідка (резюме), у якій мають бути зазначені контактний номер телефону та адреса електронної пошти кандидата;

3)      копія паспорта громадянина України;

4)      копія (копії) документа (документів) про освіту;

5)      копія трудової книжки або документів, що підтверджують досвід роботи;

6)      мотиваційний лист, у якому особа викладає свої мотиви бути директором Центру, своє бачення подальшого розвитку системи безоплатної правової допомоги та першочергові кроки у разі призначення на посаду директора Центру (обсягом до 500 слів);

7)      декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за рік, що передує року, у якому було оприлюднено оголошення про конкурс;

8)      згоду на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;

9)      згоду на здійснення фото-, відео- та аудіофіксації.

Конкурс проходить у декілька етапів:

-        перевірка документів, поданих кандидатами на відповідність загальним вимогам, визначеним цим Порядком;

-        тестування (тест загальних навичок);

-        співбесіда.

Перевірка документів на участь у конкурсному відборі, поданих кандидатами, проводиться не більш як 10 робочих днів. Кандидати, документи яких не відповідають установленим вимогам, не допускаються до участі в наступному етапі конкурсу. Кандидати, документи яких надійшли після визначеного строку їх прийому, не допускаються до участі у конкурсі.

Інформація про кандидатів, допущених до тестування та співбесіди, оголошення про проведення тестування та співбесіди, дата, час та місце їх проведення буде розміщено на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції та веб-сайті Координаційного центру.

Наказ

Умови

Зразок заяви на участь в конкурсі

Згода на обробку персональних даних

Зразок заяви на надання згоди на фото, відео та аудіофіксацію

Інформація про тест загальних навичок та приклади завдань

Приклади тестових завдань