23-06-200300:00

Мін'юст позбавив 6 нотаріусів права на заняття нотаріальною діяльністю

Мін\'юст позбавив 6 нотаріусів права на заняття нотаріальною діяльністю

Міністерство юстиції позбавило 6 нотаріусів свідоцтв на заняття нотаріальною діяльністю. Про це повідомив прес-службі Мін\'юсту Голова Комісії з розгляду подань Головного управління юстиції України в Автономній Республіці Крим, обласних, Київського та Севастопольського міських управлінь юстиції щодо анулювання свідоцтв про право на заняття нотаріальною діяльністю, Міністр юстиції Олександр Лавринович після засідання Комісії.

За словами Міністра, у ході засідання Комісія розглянула 10 подань з управлінь юстиції. Подання були зроблені за підсумками проведених перевірок щодо законності виконання приватними нотаріусами своїх обов\'язків. Комісія задовольнила 6 подань, водночас, 2 подання було відхилено, а розгляд ще двох було перенесено на наступне засідання. Підставою для позбавлення права на заняття нотаріальною діяльністю у більшості випадків було порушення Закону "Про нотаріат", зокрема, невідповідне виконання нотаріусами своїх обов\'язків, а також порушення судових справ проти кількох нотаріусів.

Як повідомлялося раніше Мін\'юст у цьому році вже анулював 7 нотаріальних свідоцтв. Було позбавлено права на заняття нотаріальною діяльністю особи, які порушували чинне законодавство про нотаріат, а також були скасовані 3 свідоцтва у зв\'язку із смертю нотаріусів.

Довідка. Станом на 23.06.2003 із початку цього року Мін\'юст видав 201 свідоцтво про право на заняття нотаріальною діяльністю. Відповідно до ст. 33 Закону України "Про нотаріат" Мін\'юст має здійснювати комплексні та цільові перевірки законності виконання нотаріусами своїх обов\'язків. Перевірки мають відбуватися не менше одного разу на два роки з моменту видачі свідоцтва.

Прес-служба Міністерства юстиції України
Tел. 229-88-70
E-mail: ilchenko@minjust.gov.ua