18-06-201814:21

Мін’юст прийняв стажерів проекту «Державотворець»

В Міністерстві юстиції розпочалося стажування учасників проекту «Державотворець». Молодь віком від 18 до 25 років долучилася до команди Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності.

Проект «Державотворець» - це програма стажування, яка має на меті залучити молоде покоління до реформування країни. Проект «Державотворець» спрямований на ознайомлення стажерів з публічною адміністрацією та процесами державотворення, її залучення до розроблення, ухвалення управлінських рішень і контролю за їх виконанням, зокрема щодо дотримання антикорупційного законодавства, подальшої професійної діяльності на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування через організацію освітньо-профорієнтаційних стажувань.

З молоддю, яка виявила бажання спробувати себе на державній службі, зустрілись Владислав Власюк - Генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності та Юлія Зайченко - Генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції.

Генеральні директори розповіли про діяльність своїх Директоратів, переваги роботи на новій державній службі, а також про проекти, які реалізує Міністерство юстиції. Стажерам також цікаво було дізнатися про професійний досвід директорів та про їхній шлях до нової державної служби.

Проект «Державотворець» ініційований Міністерством молоді та спорту України спільно з Українською академією лідерства та за підтримки проекту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидій корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI). В рамках проекту стажери зможуть дізнатися, як працюють органи влади, отримати нові знання, розвинути свої лідерські якості та долучитися до процесів державотворення.