08-08-201912:17

Мін’юст разом з партнерами провели перший тренінг задля побудови спроможностей стейкхолдерів у сфері бізнесу та прав людини

У січні 2019 року Міністерство юстиції розпочало роботу над імплементацією Керівних принципів ООН у сфері бізнесу та прав людини в Україні.

Першим кроком такої імплементації стало проведення у співпраці з Національним юридичним університетом імені Ярослава Мудрого та Данським інститутом з прав людини Національного оцінювання базових показників у сфері бізнесу та прав людини в Україні. Дослідження мало на меті виявити прогалини в законодавстві та державній політиці, оцінити відповідність практик ведення бізнесу стандартам корпоративної відповідальності у сфері прав людини.

Детальніше про дослідження тут: https://minjust.gov.ua/m/informatsiya-schodo-rezultativ-provedennya-natsionalnogo-otsinyuvannya-bazovih-pokaznikiv-u-sferi-biznesu-ta-prav-lyudini-v-ukraini

Наступним кроком імплементації Керівних принципів є проведення серії тренінгів для стейкхолдерів політики у сфері бізнесу та прав людини.

Так, сьогодні Мін’юст за підтримки партнера - Проєкту Ради Європи «Внутрішнє переміщення в Україні: розробка тривалих рішень» - проводить перший тренінг задля побудови спроможностей стейкхолдерів у сфері бізнесу та прав людини.

Учасниками тренінгу стали представники бізнес-спільноти, органів державної влади та неурядових організацій.

В ході заходу були розглянуті такі питання, як:

∙ взаємодія між стейкхолдерами та їхня участь при розробці політики у сфері бізнесу та прав людини;

∙ кращі практики впровадження політики у сфері бізнесу та прав людини іноземних держав;

∙ особливості впровадження політики у сфері бізнесу та прав людини на територіях збройного конфлікту.

Надалі Директоратом з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності планується проведення інших тренінгів із залученням експертів у сфері бізнесу та прав людини для побудови ефективної роботи щодо цього напряму політики.

Презентація