12-07-201813:24

Мін’юст та Рада Європи підписали меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації проекту «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини»

Заступник Міністра юстиції України – Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини Іван Ліщина та Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг підписали меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації проекту Ради Європи «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини».

Мета підписання Меморандуму – погодження напрямів співпраці Міністерства юстиції України та Ради Європи в удосконаленні виконання рішень Європейського суду з прав людини. Основну увагу сторони приділятимуть рішенням, якими встановлено порушення права на справедливий суд (стаття 6 Європейської конвенції з прав людини).

«Підписання даного Меморандуму про взаєморозуміння є свідченням підтримки Радою Європи одного із головних пріоритетів Міністерства юстиції – удосконалення національних механізмів виконання рішень Європейського суду з прав людини. Робота нового проекту Ради Європи буде також спрямована на удосконалення системи виконання рішень національних судів. Співпраця з нашими міжнародними партнерами – це завжди ефективний двосторонній діалог, а, отже, започаткування нового проекту Ради Європи свідчить про проведену значну спільну попередню роботу з реалізації даної ініціативи», - зазначила Гендиректор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Юлія Зайченко.

«Рада Європи розглядає цей проект як послідовне продовження попередньої співпраці у реформуванні судової системи України у 2014-2017 роках. Рада Європи вітає судову реформу, яка відбувається зараз, і вважає, що ця реформа наближає українську систему правосуддя до стандартів та рекомендацій Ради Європи. Роль Міністерства юстиції у цих процесах є визначною» - зазначив Голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг.

За словами Івана Ліщини, виконання рішень Європейського суду з прав людини є однією з головних цілей Міністерства. «Цей меморандум є надзвичайно важливим для Міністерства, і ми надзвичайно раді, що проекти Офісу Ради Європи в Україні підтримують нашу справу», - зазначив Заступник Міністра юстиції України – Уповноважений у справах Європейського суду з прав людини.

Він наголосив, що Мін’юст та Офіс Ради Європи в Україні розпочинає новий етап співпраці, який триватиме доти, поки не буде досягнуто повного і вичерпного успіху у питанні виконання рішень національних судів. «Ми також співпрацюємо стосовно питань, які стосуються жорстокого поводження із затриманими особами та умов утримання під вартою. Ось чому я дійсно радий, що ми можемо підписати цей важливий документ, який дозволить зміцнити наше співробітництво у цій сфері», - зазначив Іван Ліщина.

Фотоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/pidpisannya-memorandumu-pro-vzaemorozuminnya-schodo-realizatsii-proektu-radi-evropi-pidtrimka-vikonannya-ukrainoyu-rishen-evropeyskogo-sudu-z-prav-lyudini-kiiv-11-lipnya-2018-roku

Відео за посиланням: https://minjust.gov.ua/watch/zastupnik-ministra-yustitsii-ivan-lischina-pro-pidpisannya-memorandumu-pidtrimka-vikonannya-ukrainoyu-rishen-evropeyskogo-sudu-z-prav-lyudini