22-06-201812:14

Мін'юст та Всеукраїнська Рада Церков домовились про співпрацю

Міністр юстиції Павло Петренко та представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій домовилися про розширення двосторонньої співпраці у сфері державної сімейної політики.

Окрім ієрархів і представників конфесій, у зустрічі з Міністром юстиції також взяли участь голова Міжфракційного депутатського об’єднання «За духовність, моральність та здоров’я України» Павло Унгурян та виконавчий директор Інституту релігійної свободи Максим Васін.

Під час зустрічі учасники обговорили проблематику забезпечення прав дітей і сімей, боротьби з домашнім насильством та зміцнення моральних засад суспільства. Йшлося також про доцільність підвищення рівня державної сімейної політики шляхом створення відповідного міністерства або державного агентства у справах сім’ї.

З метою системної взаємодії між Міністерством юстиції та Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій опрацьовано механізм постійних консультацій та участі релігійної спільноти як складової громадянського суспільства в формуванні державної політики з означених питань.