21-07-201616:21

Мін’юст врятував майже 150 власників майна від рейдерських зазіхань

Міністерство юстиції має послідовну та чітку позицію у боротьбі з рейдерством.

«Не дивлячись на тиск, провокації, численні публічні та персональні погрози функціонує Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

У межах своїх законних повноважень Комісія розглядає скарги на дії державних реєстраторів та скасовує незаконні дії. Як наслідок – майно повертається до законних  власників», - наголосив Павло Мороз.

Сьогодні Україна знаходиться у складному соціально-економічному становищі. У такій ситуації окремі особи, переслідуючи свої власні інтереси, використовують усі  можливі ресурси, включаючи медіа, для дискредитації роботи Комісії – ключового органу держави, що перешкоджає рейдерським захопленням.

Як наслідок, відбувається відтік іноземного капіталу, відсутні інвестиції, сповільнюється економічний розвиток.

«Всі мають розуміти, коли Комісія приймає виважене та справедливе рішення, лишається інша незадоволена сторона, що незаконно заволоділа майном.

У більшості випадків представники незадоволеної сторони починають використовувати усі брудні методи, щоб підірвати репутацію членів Комісії та Міністерства юстиції вцілому», - сказав Павло Мороз

На сьогодні Міністерство юстиції  задовільнило майже 150 скарг, чим фактично врятувало 150 власників від реальних рейдерських захоплень.

Мін’юст і надалі працюватимемо над розвитком правової та справедливої держави, вкладати кошти у яку буде максимально безпечно.