21-12-202112:20

Обмеження органів ДВС змусили боржника сплатити заборгованість по аліментах

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції упродовж минулого тижня стягнули 205 млн грн аліментів. З них 37,5 млн грн проблемної заборгованості, яка стягнута державними виконавцями завдяки застосуванню до боржників встановлених законом обмежень: позбавлення права виїзду за межі України, права керування транспортними засобами, права користування вогнепальною зброєю та права полювання, накладення арешту на майно, притягнення боржника до відбування суспільно корисних робіт.

Так, на виконанні у відділі державної виконавчої служби у місті Тернополі Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) перебуває виконавче провадження про стягнення аліментів на користь дитини у розмірі 6 000 грн щомісячно, починаючи з листопада 2017 року та до досягнення дитиною повноліття.

Виконавче провадження перебуває на виконанні у відділі з вересня 2020 року.

З метою забезпечення виконання рішень, постановою державного виконавця накладено арешт на майно боржника та до боржника застосовано заходи, передбачені частиною 9 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження».

Оскільки боржник проживає за кордоном, то з метою повторного виїзду з України сплатив заборгованість у сумі 236 400 грн, штраф у сумі 119 700 грн та виконавчий збір у сумі 23 640 грн.

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції з початку 2021 року стягнули 6,8 млрд грн аліментних платежів.