14-04-202117:43

Оголошення про проведення відбору експертів від України до Комітету ООН проти катувань

07 жовтня 2021 року в ході проведення 18-ї зустрічі держав-сторін Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання відбудуться вибори 5 членів Комітету ООН проти катувань на період 2022-2025 років на заміну тих експертів, термін повноважень яких завершується 31 грудня 2021 року.

Комітет ООН проти катувань створено відповідно до статті 17 Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання (Конвенція). https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/995_085#Tex

Мандат Комітету ООН проти катувань: моніторинг виконання Конвенції її державами-сторонами.

Вимоги до кандидатів у експерти Комітету ООН проти катувань: Комітет складається з десяти експертів, що відзначаються високими моральними якостями й визнаною компетентністю в галузі прав людини та виступають у своїй особистій якості. Експерти обираються державами-сторонами, при цьому увага приділяється справедливому географічному розподілу й доцільності участі кількох осіб, що мають юридичний досвід.

Офіційними та робочими мовами Комітету ООН проти катувань є офіційні мови ООН.

Більш детальна інформація про вибори до складу договірних органів системи ООН знаходиться за посиланням: https://www.ohchr.org/EN/HRBodies/Pages/ElectionsofTreatyBodiesMembers.aspx

Особи, які бажають взяти участь у конкурсі з відбору кандидатів до складу Комітету ООН проти катувань, мають до 14 травня 2021 року надіслати до Міністерства юстиції України:

заповнену аплікаційну форму встановленого зразка (зразок завантажити);

згоду на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних».

Разом із заповненою аплікаційною формою кандидат подає англійською та українською мовами (у форматах WORD та PDF):

  • мотиваційний лист;
  • інформацію та копії документів, що підтверджують знання офіційних мов ООН, освіти, досвіду роботи, професійного рівня, репутації, наукових досліджень у сфері компетенції Комітету ООН проти катувань;
  • копію паспорту громадянина України.

Документи мають бути надіслані в паперовому вигляді на поштову адресу вул. Городецького, 13, м. Київ, 01001, та обов’язково в електронній формі на електронні адреси: s.rohozianska@minjust.gov.uao.korchovyi@minjust.gov.ua.

Після розгляду аплікаційних форм кандидатів та відповідності їх заявленим критеріям, кандидати будуть запрошені на співбесіду.

Міністерство юстиції повідомить кандидатів про дату, час і місце проведення співбесіди.