16-08-201815:47

Олена Сукманова відкрила «OPEN SPACE» у Сєвєродонецьку Луганської області

Центр європейського зразка з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану «Open Space» відкрився сьогодні у місті Сєвєродонецьк Луганської області. Жителі міста та громадяни, які проживають на непідконтрольних територіях, зможуть швидко та без черг отримати весь спектр послуг, які надають відділи ДРАЦС: отримання свідоцтва про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтва про зміну імені, повторні свідоцтва та витяги з Державного реєстру актів цивільного стану, проставлення апостилю.

У відкритті центру взяли участь заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова, заступник Голова Луганської обласної державної адміністрації Ольга Лішик, Начальник ГТУЮ у Луганській області Тетяна Філатова, Начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко та начальником управління ДРАЦС Мін‘юсту Ірина Дубиківська.  

«Сьогодні в Сєвєродонецьку ми відкрили 11-й центр «Open Space» в Україні. Завтра плануємо відкриття такого ж у Краматорську. Відкриття офісів «Open Space» у Луганській та Донецькій областях для мене є одними з найважливіших. Адже критично важливо швидко видавати українські документи, в тому числі, людям, які приїздять за ними з непідконтрольних територій. В наших умовах важливо демонструвати, що українські органи влади працюють ефективно, чітко та надають якісні послуги», - сказала Олена Сукманова.

У офісі обладнано дитячий куточок, для відвідувачів із дітьми, а для сплати послуг більше не варто шукати відділення банку. Все можна зробити за допомогою платіжних терміналів. Офіс «Open Space» працюватиме в Сєвєродонецьку на вулиці Федоренка, 10.

Начальник Головного територіального управління юстиції у місті Києві Станіслав Куценко наголосив, що особливістю даного центру є те, що він перший у прифронтовій зоні. «Реформи Міністерства юстиції розповсюджуються із надзвичайною швидкістю. Сподіваюсь, що дуже скоро цілісність нашої території буде відновлено та офіси «Open Space» запрацюють повсюди», - сказав він.

Начальник управління ДРАЦС Мін‘юсту Ірина Дубиківська додала, що Мін’юст змінює ставлення людей до державних послуг запроваджуючи високі стандарти їх надання. «Сьогодні на Луганщині відкрився сучасний простір органів юстиції, де особливі акценти проставлено в обслуговуванні громадян з особливими проблемами та громадян, які перемістилися з тимчасово окупованої території . Важливим є гарантування від імені Держави Україна якісних та зручних послуг саме тут, де тривають бойові дії», - зазначила І.Дубиківська.