13-10-201709:04

Олена Сукманова взяла участь у засіданні антирейдерського аграрного штабу в Луганській області

Заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Олена Сукманова взяла участь засіданні антирейдерського аграрного штабу, який відбувся у Новоайдарському районі Луганської області.

«Найболючішим питанням для аграріїв Луганської області є відсутність механізму компенсації за розміщення на їхніх земельних ділянках фортифікаційних споруд. На щастя, не рейдерство, бо тільки рейдерства ще не вистачало цим прифронтовим областям», - зазначила Олена Сукманова. Як наголосив під час засідання заступник голови Луганської ОДА Вадим Даниелян, на сьогодні фортифікаційними спорудами в області зайнято 773 гектари.

За словами Олени Сукманової, щоб вирішити цю проблему, звісно, фермер може звернутися до суду з позовом щодо відшкодування збитків. «Але це не найкращий вихід із ситуації. І це несправедливо - змушувати власників земельних ділянок саме таким чином вирішувати це питання», - наголосила заступник міністра. Вона також додала, що Мін‘юст буде виходити з ініціативою по напрацюванню варіантів розв'язання цієї проблеми. Бо її повинні вирішувати комплексно Мін‘юст, Міноборони, Держгеокадастр та органи місцевого самоврядування. «Ми домовилися, що штаб зробить офіційне звернення з описом проблеми і ми займемось цим питанням», - зазначила Олена Сукманова.

Також у рамках робочого візиту Олена Сукманова у Станиці Луганській вручила свідоцтва про шлюб трьом парам з тимчасово окупованої території Луганщини, які  скористалися послугою пілотного проекту “Шлюб за добу”.

Окрім того заступник міністра юстиції у Сєвєродонецьку провела зустріч із студентами-юристами юридичного факультету Східноукраїнського державного університету імені В.Даля, Луганського державного унiверситету внутрiшнiх справ імені Е.О. Дідоренка та Сєвєродонецького інституту "Міжрегіональна академія управління персоналом".